Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

George-Cristian Matei, Piteşti

6 August 2017
Vizualizari: 2036
Comentează add

Handbalista Ramona Farcău, fostă componentă a echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a decis să se retragă din activitatea competițională la 38 de ani.

Handbalista Ramona Farcău a pus punct carierei sportive

george-cristian-matei-pitesti

  Handbalista Ramona Farcău și Cristian Gațu. FOTO: Marius Ionescu

Handbalista Ramona Farcău, fostă componentă a echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, finalistă a Ligii Campionilor, a decis să se retragă din activitatea competițională la 38 de ani.
 
Dorința celei mai bune marcatoare din competiția de handbal a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008 a fost să joace ultimul meci la Râmnicu Vâlcea, în Sala Sporturilor Traian, locul în care a petrecut șapte ani de zile, perioada cea mai importantă din cariera sa.
 
Meciul de retragere s-a disputat cu sala aproape plină, între echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea în componența ei din anul 2010, avându-l pe banca tehnică pe Radu Voina, și echipa locală HCM Râmnicu Vâlcea, antrenată de Aurelian Roșca, scor 26 la 22 pentru Oltchim.
 
Ramona Farcău s-a născut la Zalău, în ziua de 14 iulie 1979.
 
Jucătoare de mână dreaptă, activa, în principal, pe aripa stângă, dar era, la fel de eficientă, și pe extrema dreaptă. În cele peste 200 de meciuri jucate, a înscris 675 de goluri.
 
A fost golgeter al Ligii Naționale de Handbal Feminin în anul 2005 și tot în 2005 a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale din Rusia.
 
La Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 a fost golgeter al competiției de handbal feminin cu 56 de reușite și a fost votată în echipa All Star Team. A jucat la echipele HC Zalău, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Dunărea Brăila, CSM Ploiești și Dinamo București.
 

Etichete Handbalista Ramona Farcăuoltchim ramnicu valcearetragerejocuri olimpice beijing

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live