Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

25 Martie 2018
Vizualizari: 992
Comentează add

Echipa națională de handbal a României formată din jucătoare de sub 20 de ani s-a calificat, duminică dimineață, la Campionatul Mondial din acest an

Handbal: Naționala feminină de tineret a României, calificată la Mondial

gabriel-bucur

  Sursa foto: Gabriel Bucur

Echipa națională de handbal a României formată din jucătoare de sub 20 de ani s-a calificat, duminică dimineață, la Campionatul Mondial de tineret din acest an, după ce a reușit a treia victorie în trei meciuri disputate în mini-turneul grupei 2 a calificărilor, desfășurat la Cluj-Napoca.

În Sala Polivalentă, micile „tricolore” au învins reprezentanta Ucrainei, cu scorul de 28 la 27, după 60 de minute extrem de echilibrate, în care ambele echipe au ratat din toate pozițiile, inclusiv de la șapte metri sau din postura de unu la unu cu portarul.

„A fost un meci dificil cel cu Ucraina, deoarece a fost ultimul nostru meci. E greu să duci un turneu. Jucătoarele au fost obosite. Cel mai greu adversar a fost cel de astăzi (Ucraina, n.r.), deoarece jucătoarele n-au mai fost atât de concentrate, din cauza oboselii. Întotdeauna este loc de mai bine, cred că ar trebui să mai lucrăm la apărare, dar și la finalizare. Cred că punctul nostru forte este atitudinea, niciodată nu ne dăm bătute. Mergem cu cele mai mari speranțe la Mondial, ne-am dori o medalie”, ne-a declarat portarul Diana Ciucă.

Româncele au jucat ceva mai dur decât adversarele, impulsionate frecvent de vocea de pe margine a lui Gheorghe Tadici, cel care, alături de Bogdan Burcea pregătește lotul de tineret.

Meciul României cu Ucraina de duminică a reprezentat a treia victorie a fetelor noastre în cele trei meciuri din grupa 2. Astfel, România a câștigat grupa cu punctaj maxim (șase) și golaveraj 93-65. Vineri, handbalistele „tricolore” au învins Croația, cu scorul de 33 la 25, iar sâmbătă, au dispus de Georgia, cu 32 la 13.

„Având în vedere că a fost ultimul nostru meci (cel cu Ucraina, n.r.), am fost puțin cam obosite, de aceea am terminat cu un scor atât de strâns. Am încercat să ne concentrăm și ne bucurăm că totul a ieșit bine în final. Nu cred că avem un punct forte, fiecare are rolul ei în echipă, începem să ne dăm seama de asta și ne sprijinim cât mai mult. Cred că echipa este cea mai imprtantă în acest moment și încercăm să o consolidăm. Avem multe lucruri de îmbunătățit pe toate planurile. Încercăm să fim cât mai profesioniste și cât mai perfecționiste. Ne dorim rezultate cât mai bune în Ungaria, la Mondial, vem să jucăm din plăcere, cu zâmbetul pe buze și una pentru alta”, ne-a spus interul dreapta Daria Bucur.

Toate meciurile grupei 2 s-au disputat la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă. Primele două clasate merg la Mondialul care se va desfășura în Ungaria, între 1 și 15 iulie.

„Au fost trei meciuri grele, oboseala s-a strâns, dar ne bucurăm că am terminat pe primul loc. Toți adversarii au fost buni, nu pot să-i compar. Tratăm fiecare meci ca atare. La Mondial, ne dorim foarte mult să câștigăm o medalie, pentru că până acum n-am reușit asta. Suntem foarte motivate și, poate, vom veni chiar cu medalia de aur. Trebuie să muncim mai mult în apărare, să ne ajutăm între noi, să facem pasul în față. În atac, chiar dacă am avut foarte multe ratări, am reușit să băgăm, totuși, mingea în poartă. Atacul este punctul nostre forte”, ne-a declarat pivotul Teodora Popescu.

 

Etichete handbalromania u20clujcalificaremondial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live