Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

23 Decembrie 2015
Vizualizari: 1716
Comentează add

În emisiunea Contracronometru de miercuri 23 decembrie, la Radio România Actualități, realizatorul Mugur Corpaci a stat de vorbă cu Aurelia Brădeanu.

Handbal la Contracronometru după medalia de bronz Handbal la Contracronometru după medalia de bronz - Conține audio

bogdan-predescu

Bucuria bronzului mondial.

Naţionala feminină de handbal a României a fost primită astăzi de Premierul Dacian Cioloş.

Fetele noastre au fost premiate pentru obţinerea locului III la Campionatul Mondial din Danemarca, acestea urmând să primească fiecare 60.000 lei.

La rândul lor, sportivele prezente la Palatul Victoria, i-au dăruit primului-ministru o minge şi un tricou cu semnăturile lor.

Guvernul a alocat suma de 1,372 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, iar în urma hotărârii aprobate miercuri, cuantumul premiilor acordat sportivelor, antrenorilor şi echipei tehnice va fi majorat, comparativ cu cel stabilit pe baza normelor legislative în vigoare.

Vă reamintim că naţionala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminică 20 decembrie, la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiţiei.

În emisiunea Contracronometru de miercuri 23 decembrie, la Radio România Actualități, realizatorul Mugur Corpaci a stat de vorbă cu Aurelia Brădeanu.

Audio: Aurelia Brădeanu

După ce s-a clasat pe locul 3 la Campionatul Mondial, România avea șanse să găzduiască unul din turneele preolimpice de anul viitor, însă Federația Internațională de Handbal a schimbat toate cele 3 țări gazdă ale turneelor care duc la Rio.

Astfel formația noastră va evolua la Herning cu echipele Danemarcei, Muntenegrului şi Uruguayului pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, turneul preolimpic fiind programat în perioada 17-20 martie 2016.

Primele două clasate în grupă se vor califica la Olimpiadă.

Președintele Federației Române de Handbal – Alexandru Dedu despre această decizie și despre premierile primite de fete, de asemenea din emisiunea Contracronometru

Audio: Alexandru Dedu 

Naţionala feminină de handbal. 

Cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial din Danemarca, Cristina Neagu.


Etichete exclusiv radiosporthandbalnaţionala femininăbronz la mondialele din DanemarcapremiereDacian Cioloşturneul preolimpicJocurile Olimpice de la Rioemisiunea "Contracronometru"Aurelia Brădeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live