Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

27 Noiembrie 2012
Vizualizari: 2393
Comentează add

Mai multe persoane bănuite că au săvârşit infracţiuni informatice în Australia, Malaezia şi Marea Britanie au fost duse la audieri, prejudiciul estimat fiind de 25 milioane euro.

Hackeri români, prinşi în urma unei colaborări cu FBI

ioana-dogaru

Operaţiune DIICOT. Foto: Agerpres.

Procurorii DIICOT au anihilat o grupare specializată în fraude informatice, acuzată de infracţiuni soldate cu un prejudiciu total estimat la 25 de milioane de euro.

Operaţiunea a avut loc cu ajutorul unor specialişti americani de la FBI, infracţiunile fiind săvârşite în mai multe state.

Au avut loc 36 de percheziţii în Bucureşti şi în alte cinci judeţe, la persoanele suspectate că au obţinut date ale unor companii străine cunoscute, de tip benzinării şi magazine alimentare, prin accesarea ilegală a sistemelor informatice, pe care le-au folosit la operaţiuni frauduloase.

Descinderile sunt coordonate de DIICOT Suceava şi vizează un grup infracţional specializate în fraude informatice, care acţionau în Australia, Malaezia şi Marea Britanie. 

O parte a grupării avea ca mod de operare montarea de dispozitive de skimming la bancomate din oraşele de pe coasta de est a Australiei, pentru obţinerea datelor de pe cardurile bancare, clonarea acestora şi retragerea de bani.

A a doua parte a grupării, formată din şase persoane, se ocupa cu activităţi de phishing şi transferuri frauduloase de numerar. 

Procurorii susţin că numai în perioada decembrie 2011 - octombrie 2012, prin intermediul unui  "magazin virtual" specializat s-au vândut cu câte patru dolari 68.000 de carduri, membrii grupării obţinând astfel un profit de 270.000 de dolari, transmite reporterul Radio România Diana Surdu.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii de anihilare a grupului infracţional - a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi de Serviciul Român de informaţii.


Etichete DIICOTinfracţiunicardprejudiciufraudă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live