Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Mai 2019
Vizualizari: 458
Comentează add

"Brexit este, practic, o tragedie pentru Europa", a afirmat Verhofstadt, fost prim-ministru al Belgiei şi coordonator pentru Brexit al Parlamentului European.

Guy Verhofstadt: Brexitul este o tragedie pentru Europa

sergiu-stet

  Liderul Grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt. Foto: captură youtube.com

Euroarlamentarul liberal Guy Verhofstadt a afirmat joi, 23 mai, că votul Marii Britanii de a se retrage din blocul comunitar reprezintă o "tragedie pentru Europa", însă a avut ca efect faptul că nimeni altcineva de pe continent nu ar vrea ca ţara sa să iasă din Uniunea Europeană.

"Brexit este, practic, o tragedie pentru Europa", a afirmat Verhofstadt, fost prim-ministru al Belgiei şi coordonator pentru Brexit al Parlamentului European, într-o conferinţă de presă susţinută în capitala Ungariei.

"Când o ţară ca Marea Britanie părăseşte UE, este dificil să afirmăm că este ceva fantastic", transmite corespondentul Reuters citându-l pe Guy Verhofstadt.

"Însă de la Brexit, în majoritatea ţărilor din Europa, populaţia nu îşi mai doreşte o ieşire a ţărilor lor. Nimeni nu mai vrea un Nexit, ieşirea Olandei, sau Frexit, ieşirea Franţei ... Ceea ce vedem de la Brexit este că ideea europeană este mai populară ca oricând" a punctat europarlamentarul liberal.


Etichete Guy VerhofstadtBudapestaUEParlament EuropeanBREXIT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live