Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

5 Octombrie 2016
Vizualizari: 1238
Comentează add

Vânzarea unor pachete de acţiuni face parte din seria măsurilor luate în calcul pentru mai multă eficienţă şi profitabilitate în câteva importante companii de stat.

Guvernul vrea să vândă acţiuni la mai multe companii de stat

mihaela-enache

  Mina de sare Slănic Prahova      Foto: Societatea Naţională a Sării

Guvernul intenţionează să scoată la vânzare pachetele de acţiuni la mai multe societăţi aflate în proprietatea statului fără să renunţe însă la procentele care să ducă la pierderea controlului asupra acestora.

Guvernul caută şi să privatizeze companii care se confruntă cu situaţii economico-financiare dificile. Într-un memorandum publicat pe pagina oficială de internet a executivului sunt prezentate măsurile luate în calcul pentru mai multă eficienţă şi profit abilitate în câteva importante companii de stat.  

Ministerul Economiei propune lansarea unor oferte publice pentru circa 15% din acţiunile pecare le deţine la Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica, statul urmând să păstreze în continuare pachetul majoritar. Şi de la Rompetrol au rămas să fie scoase la licitaţie publică peste 26% din acţiuni.

Ministerul Transporturilor intenţiinează să majoreze capitalul social prin emiterea de noi acţiuni la Compania Naţională Aeroporturi şi la Administraţia Portuară în proporţie de 20-25% urmând ca în cazul CFR Marfă să aibă loc o nouă încercare de privatizare a societăţii.

Guvernul mai doreşte privatizarea producătorului de instrumente medicale Sanevit din Arad, vânzarea unor pachete minoritare de acţiuni la peste 20 de societăţi din subordinea Agenţiei Domeniilor Statului, dar şi cumpărarea pachetului de acţiuni ale Fondului Proprietatea la Societatea Naţională a Sării unde statul deţine 51%.

În prezent, 8 societăţi cu capital majoritar de stat sunt listate la bursă, printre care Antibiotice, Transelectrica sau Romgaz evoluţia lor fiind favorabilă, se mai arată în memorandumul guvernului. 


Etichete Complexul Energetic OlteniaHidroelectricaguvernlicitaţiemajorare de capitalpachet de controlRomgazAntibioticeTranselectricaRompetrol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live