Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

10 August 2017
Vizualizari: 705
Comentează add

Liderii sindicatelor din penitenciare au declarat, după întâlnirea cu premierul M. Tudose, că acesta a acceptat ca salariile lor să crească la nivelul celor din sistemul de apărare

Guvernul vrea să scoată la concurs mai multe posturi pentru penitenciare

andrei-serban

  Penitenciar. Foto: Arhivă.

Guvernul le promite Sindicatelor din penitenciare că va scoate la concurs cât mai multe posturi, pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă în domeniu. După întâlnirea de joi, 10 august, de la Palatul Victoria, cu premierul Mihai Tudose, sindicaliştii au precizat că i-au solicitat acestuia ca suma care ar urma să fie tăiată la rectificarea bugetară, respectiv 57 de milioane de lei, să rămână în bugetul care va fi cheltuit pentru angajări.

Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Torok, a declarat după întâlnirea cu premierul Mihai Tudose, că acesta a acceptat ca salariile lor să crească la nivelul celor care lucrează în sistemul de apărare. Liderul sindical a precizat că Mihai Tudose a acceptat şi modificarea statutului celor care lucrează în penitenciare.  

"În privinţa statutului, primul ministru a fost ferm favorabil în schimbarea denumirii în Poliţie Penitenciară, iar privind posturile, noi spunem că prin hotărârea de guvern trebuie să se modifice cele 15 mii de posturi prevăzute, în 20 de mii. Împreună cu ministrul justiţiei vom analiza şi chiar dacă se va face gradual, se va începe încă de anul ăsta cu modificarea numărului de posturi prin adăugarea unor posturi prevăzute şi ocuparea, prin concurs, a unui număr cât mai mare de posturi", a declarat Ştefan Torok.

Acesta a mai spus că sidicali;tii din penitenciare îşi menţin aceste revendicări, inclusiv demisia ministrului justiţiei. Acesta a participat la întâlnirea sindicatelor cu premierul. Tudorel Toader şi-a exprimat dorinţa de-a discuta cu sindicatele despre creşterea numărului de locuri care vor fi scoase la concurs în Administraţia Penitenciarelor.  

Angajaţii din penitenciare sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi au anunţat că într-o săptămână vor apărea primele blocaje şi vor fi organizate mitinguri în faţa Ministerelor Justiţiei, Muncii şi Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor. Prima acţiune de protest este programată peste o săptămână.


Etichete Ştefan Torokpenitenciarecondiţiiposturischemăstatutproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live