Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

25 Februarie 2022
Vizualizari: 303
Comentează add

Noi măsuri adoptate de Guvern, pentru protejarea populaţiei şi a firmelor faţă de preţurile mari la energie şi gaze.

Guvernul vrea să reducă din impactul majorărilor de prețuri la energie

andrei-serban

Foto: Arhiva/ Alex Lancuzov.

Realizator: Guvernul a decis ieri noi măsuri de protejare a populaţiei şi a firmelor faţă de preţurile mari la energie şi gaze. Astfel, de la 1 aprilie vor fi aplicate tarife unice pentru consumatorii casnici si noncasnici. Marilor consumatori de energie li se vor scădea cu 20% facturile la curent, iar pentru gazele naturale vor beneficia de noi scheme de ajutor. Aceste măsuri vor fi aplicate timp de un an şi vor avea un impact financiar total de 14,5 miliarde de lei.

Reporter: Andrei Şerban - Consumatorii casnici care vor folosi până la 100 de kilowaţi pe luna curent electric vor avea un tarif fix de 0,68 de lei pe kilowatt. Cei care vor folosi între 100 și 300 de kilowaţi pe lună vor plăti 0,8 lei kilowatul. Consumatorii noncasnici vor plăti un leu pe kilowatt pentru gazele naturale. Premierul Nicolae Ciucă a spus că la consumatorii obişnuiţi tariful va fi de 0,37 de lei pe kilowatt.
Nicolae Ciucă: Clienții casnici care vor avea un consum anual de până la 1.200 metri cubi vor beneficia de un tarif de 0,31 lei per kilowatt. Pentru consumatorii noncasnici costul gazului natural va fi de 0,37 lei per kilowatt şi aici  ne referim la IMM-uri, micro, mici şi mijlocii, instituţii publice, spitale, şcoli, grădiniţe, lăcaşuri de cult, primării, universităţi, ONG-uri şi, de asemenea, instituţii similare.
Reporter: În cazul marilor consumatori de energie, facturile la curent vor fi reduse cu 20 de procente, iar pentru gazele naturale vor fi adoptate alte scheme de ajutor. Impactul bugetar pentru energia electrică şi gazele naturale va fi de 14,5 miliarde de lei până la sfârşitul acestui an. Toate aceste tarife ar putea să fie adoptate de guvern săptămâna viitoare.


Etichete (ii)impactpreturienergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live