Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

18 Noiembrie 2020
Vizualizari: 203
Comentează add

Guvernul discută în şedinţa din această seară o schemă de sprijin pentru companiile din sectorul cultural şi artiştii independenţi.

Guvernul vrea să pornească ajutorul de stat pentru domeniul cultural

cristina-dumitrescu

Guvernul discută în şedinţa din această seară o schemă de sprijin pentru companiile din sectorul cultural şi artiştii independenţi, a căror activitate a fost aproape anulată în acest an din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Autorităţile spun că măsurile prevăzute au rezultat în urma mai multor întâlniri pe care le-au avut cu reprezentanţi ai domeniului artistic.

Guvernul vrea să pornească ajutorul de stat pentru domeniul cultural de la suma inițială de 100 de milioane de euro. Banii sunt destinați producătorilor independenți, organizatorilor de evenimente culturale și festivaluri de muzică, librăriilor și editurilor.

Pot cere acest ajutor de stat organizațiile neguvernamentale și societățile comerciale, IMM-urile și întreprinderile mari, a precizat, astăzi, vicepremierul Raluca Turcan.

Tot ea spunea că urmează să se acorde de microgranturi, adică împrumuturi care nu se vor mai rambursa, cu o valoare fixă de 4.000 de euro, și granturi variabile raportate fie la vânzarea de carte din anul 2019, fie la numărul de bilete comercializate anul trecut, cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Toţi cei care vor să ia acest ajutor de stat trebuie să se înscrie în Registrul sectorului cultural.

Platforma și formularul de înscriere vor fi disponibile de mâine, iar perioada de preînscriere se va încheia în 25 noiembrie.


Etichete (ii)ajutorcultural

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live