Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

30 Ianuarie 2019
Vizualizari: 583
Comentează add

Viorica Dăncilă a arătat că au fost mărite veniturile pensionarilor şi ale angajaţilor din sănătate şi din educaţie şi au fost alocate fonduri pentru investiţii mai mari.

Guvernul vrea să ofere în continuare "o viaţă mai bună românilor"

andrei-serban

  Viorica Dăncilă              Foto: europarl.europa.eu/meps/ro/95281/Viorica_DĂNCILĂ.

La începutul şedinţei de guvern de miercuri, 30 ianuarie, premierul Viorica Dăncilă a făcut o scurtă declaraţie, în care a asigurat că executivul va continua să ofere o viaţă mai bună românilor, după ce a prezentat câteva date economico-financiare ale anului trecut.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că veniturile bugetului statului au ajuns anul trecut la peste 295 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 32% faţă de 2016.

Produsul Intern Brut a crescut tot anul trecut cu peste 25% faţă de 2016 şi a ajuns la 949,6 miliarde de lei. Premierul a mai arătat că au crescut şi sumele încasate de la Uniunea Europeană.

"Prin măsurile luate am obţinut şi o creştere semnificativă a sumelor încasate de la Uniunea Europeană. Banii încasaţi în contul plăţilor efectuate au ajuns în 2018 la cifra record de peste 27 miliarde de lei, adică 5,8 miliarde de euro. Este o majorare cu aproximativ 58% faţă de anul 2017", susţine premierul Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai arătat că au fost mărite veniturile pensionarilor şi ale angajaţilor din sănătate şi din educaţie şi au fost alocate fonduri pentru investiţii mai mari cu 28% faţă de 2017. Toate acestea au fost făcute cu încadrarea într-un deficit de 2,88% din PIB, a mai spus premierul.


Etichete Viorica DăncilăPIBbugetvenituri,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live