Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

20 Ianuarie 2021
Vizualizari: 193
Comentează add

România are contractate suficiente doze de vaccin anti-COVID -19 pentru a imuniza până la finalul lunii septembrie peste 10 milioane de oameni.

Guvernul va modifica strategia de vaccinare anti-COVID-19

-

 Vlad Voiculescu       Foto: Arhivă.

Guvernul modifică strategia de vaccinare anti-COVID-19 și va introduce noi categorii de angajați în etapa a doua de imunizare, aflată acum în derulare, pentru că s-a apreciat că activitatea lor este esențială.

Tot în această etapă vor fi incluse și noi categorii de persoane considerate a fi vulnerabile, a explicat astăzi ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

"O hotărâre de guvern include în această etapă a doua de vaccinare două categorii extrem de importante, și anume cei fără adăpost vor fi încadrați ca persoane vulnerabile care au acces la vaccin deja acum, pe lângă asta, sunt cei cu un anumit grad de handicap sau cei care sunt acasă după o operație și sunt imobilizați la pat, de asemenea, toți cei care locuiesc sub același acoperiș și cei care îi îngrijesc. E foarte important și avem cu toții poate rude, prieteni care sunt..., poate bunici care sunt la pat și care trebuie să fie îngrijiți, poate că ei nu pot face vaccinul din motive medicale, și atunci e necesar ca cei din jurul lor să fie protejați așa încât să îi protejăm și pe eiȚ, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

România are contractate suficiente doze de vaccin anti-COVID -19 pentru a imuniza până la finalul lunii septembrie peste 10 milioane de oameni, iar din trimestrul al doilea numărul de doze livrate va crește semnificativ, dau asigurări responsabilii pentru campania națională de vaccinare.

Acum, în cea de-a doua etapă de vaccinare, funcționează aproximativ 300 de centre de imunizare, însă numărul acestora va crește pe măsură ce în ţară vor ajunge mai multe doze de vaccin.


Etichete vaccinetapăVlad Voiculescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live