Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Decembrie 2019
Vizualizari: 410
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a anunțat că executivul intenționează ca săptămâna viitoare să recurgă la o astfel de procedură pentru a adopta modificările la legile justiției.

Guvernul va modifica legile justiţiei prin asumarea răspunderii

radiojurnal

 Premierul Ludovic Orban.       Foto gov.ro

Guvernul va stabili un calendar al angajării răspunderii în privința mai multor proiecte importante de lege printre care și cel al plafoanelor bugetare.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că executivul intenționează ca săptămâna viitoare să recurgă la o astfel de procedură pentru a adopta modificările la legile justiției.

"La şedinţa de mâine să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea, să intrăm în calendarul de angajare a răspunderii. De asemenea, că m-aţi întrebat și de legea plafoanelor, dacă va fi gata, de asemenea intenționăm să ne angajăm răspunderea în cursul săptămânii viitoare, astfel încât ulterior să putem să venim cu legea bugetului", a declarat premierul Ludovic Orban.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că asumarea răspunderii guvernului pe proiectul bugetului pentru anul viitor este strict o decizie a executivului. El a subliniat că în condițiile unui cabinet minoritar această metodă de legiferare delegată este una care poate să funcționeze pentru orice tip de lege.


Etichete legibugetjustiţieguvernKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live