Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1323
Comentează add

În noua formă, legea stabileşte că cedarea terenului în condiţii mai avantajoase decât cele arătate iniţial, în oferta de vânzare, atrage anularea tranzacţiei.

Guvernul va modifica Legea terenurilor agricole

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Guvernul va modifica Legea terenurilor agricole, după solicitarea de reexaminare făcută de preşedintele Traian Băsescu.

În noua formă, legea stabileşte că cedarea terenului la un preţ mai mic ori în condiţii mai avantajoase decât cele arătate iniţial, în oferta de vânzare, atrage anularea tranzacţiei.

Totodată, în Ministerul Agriculturii va fi înfiinţată o direcţie specială, care va asigura relaţia cu primăriile şi va aviza vânzările de terenuri care depăşesc 30 de hectare.

Ministrul Daniel Constantin anunţă şi un calendar accelerat de dezbatere şi adoptare.

"Toate aceste modificări le-am făcut în primul rând pentru a nu exista niciun motiv. Este un subiect foarte important, un subiect care, cred eu, că în primul rând răspunde interesului naţional pe care-l are România şi atunci am considerat că este important să facem modificări pentru a nu avea în continuare o perioadă lungă de dezbatere politică şi nu aduce niciun fel de avantaj pentru fermierii sau pentru cetăţenii din comunităţile locale.

"Este important să adoptăm cât mai repede această lege, astfel încât cetăţenii români din comunităţile locale să fie primii care au acces la cumpărarea de terenuri agricole şi consolidarea exploataţiilor pe care el au", spune Daniel Constantin.

Agenţia Domeniilor Statului ar urma să treacă în subordinea premierului, cu rol de "preemptor şi cumpărător".

Ministrul Daniel Constantin susţine că noua lege este construită după acelaşi principiu al instituirii şi extinderii dreptului de preempţiune către arendaşi, vecini şi stat şi al protejării interesului naţional şi local.

Fostul premier Emil Boc cere însă Uniunii Social Liberale să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru a opri vânzările de teren agicol către cetăţeni străini.


Etichete terenurilegeagriculturăDaniel ConstantinMinisterul AgriculturiiUSLAgenţia Domeniilor Statului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live