Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

8 Noiembrie 2016
Vizualizari: 785
Comentează add

Guvernul va contesta la Curtea Constituţională legea de modificarea a ordonanţei de urgenţă privind majorarea salariilor din Educaţie şi din Sănătate.

Guvernul va ataca la CCR ordonanța privind majorările salariale

alin-serbanescu

Foto. gov.ro.

Guvernul va contesta la Curtea Constituţională legea de modificarea a ordonanţei de urgenţă privind majorarea salariilor din Educaţie şi din Sănătate.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de premierul Dacian Cioloş care a prezentat şi argumentele executivului pentru acest demers.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că se va cere Curţii Constituţionale un aviz de constituţionalitate pe marginea acestei legi, dar şi nu pe prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.20, adoptată în urmă cu câteva luni şi, care, tot de atunci, se află la dispoziţia Parlamentului pentru a fi analizată.

Premierul Dacian Cioloş a început declaraţia de presă cu o întrebare, şi anume, dacă PSD şi partidele care au votat această lege "chiar doresc măririle salariale din Educaţie şi Sănătate?" Aceasta, pentru că - spunea premierul Dacian Cioloş - sunt o serie de încălcări ale Constituţiei.

În primul rând, nu s-a făcut o dezbatere reală a amendamentelor propuse, deşi Guvernul a cerut lămuriri.

Procedura spune clar că este nevoie de punctul de vedere al Guvernului, dar aceste amendamente s-au votat în Parlament fără să se ţină cont de părerea Guvernului - preciza premierul Dacian Cioloş.

În al doilea rând, nu se poate ca parlamentarii să nu ştie că înainte cu 6 luni de alegeri, Parlamentul nu mai poate vota legi privind măriri salariale - spunea premierul Dacian Cioloş.

Şi, în al treilea rând, dacă s-ar fi dorit ca această lege să fie constituţională şi aplicabilă, s-ar fi respectat principiul bicameralismului, aceasta în condiţiile în care legea a fost modificată substanţial la Camera Deputaţilor, dar nu s-a mai cerut votul Senatului, după aceea - adăuga premierul Dacian Cioloş.

În opinia sa, această lege va adânci de fapt inechităţile din sistem şi va afecta chiar o eventuală adoptare şi aplicare a legii privind salarizarea bugetarilor.


Etichete guverndacian cioloscrestere salariicontesta la ccrsalarii educatiesanatate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live