Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

3 Decembrie 2021
Vizualizari: 256
Comentează add

Reprezentanţii Guvernului au analizat, împreună cu primarul general al Capitalei şi cu primarul oraşului Constanţa situaţia alimentării cu energie termică a celor două municipii.

Guvernul va aloca fonduri pentru plata restanţelor la energia termică

andrei-serban

Întâlnire de lucru a premierului Nicolae-Ionel Ciucă și miniștrilor Finanțelor, Dezvoltării și Energiei cu primarul general al Capitalei și primarul municipiului Constanța. FOTO: gov.ro.

Primăria Capitalei are fondurile necesare pentru a subvenţiona căldura şi apa caldă, luna aceasta, probleme vor fi însă de luna viitoare - a explicat primarul general la întâlnirea pe care a avut-o astăzi la Guvern cu miniştrii de finanţe, dezvoltare şi energie.

Primarul Nicuşor Dan a solicitat peste 900 de milioane de lei, pentru a putea suporta majorarea preţului gigacaloriei, la care se vor adăuga alte 900 de milioane de lei din bugetul local. El propune ca bucureştenii să plătească mai mult pentru agentul termic.


Nicuşor Dan: Înainte de această creştere de preţuri, preţul total pentru Bucureşti, cetăţeni plus Primărie, pentru încălzirea termică era 1,4 miliarde lei. Din care bucureştenii plăteau 450 de milioane şi Primăria plătea 950 de milioane. După această creştere, preţul total anual pe ce înseamnă încălzire termică în Bucureşti nu mai este 1,4 miliarde, este 2,7 miliarde. Şi, acum, întrebarea se pune, cum se împart banii ăştia? Şi, din nou, vorbind aproximativ, propunerea mea a fost ca bucureştenii să plătească în loc de 450, să plătească 800 de milioane, Primăria să rămână cu această subvenţie, de 950 de milioane, şi Guvernul să plătească 950 de milioane.


Reprezentanţii Guvernului au analizat, împreună cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, dar şi cu primarul oraşului Constanţa, Vergil Chiţac, situaţia alimentării cu energie termică a celor două municipii şi impactul preţului gigacaloriei asupra populaţiei.

La începutul întâlnirii, premierul a solicitat găsirea urgentă a unor soluţii, pentru ca cetăţenii să beneficeze de apă caldă şi căldură şi să fie redus impactul pe care scumpirea gigacaloriei îl are asupra facturilor plătite de populaţie.

O primă decizie este ca, la nivelul Guvernului, să fie iniţiat un proiect de hotărâre prin care să fie alocate în cursul acestui an bugetar fonduri pentru plata restanţelor, iar discuţiile vor continua şi în perspectiva definitivării proiectului de buget de stat pe anul viitor - informează, într-un comunicat, Executivul.


Etichete gigacalorienicusor danprimaria capitaleicalduraguvernbucuresticonstantaagent termic(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live