Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

6 Ianuarie 2021
Vizualizari: 413
Comentează add

În ședința de astăzi, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru continuarea învățământului exclusiv online până în data de 8 februarie, a anunțat ministrul educației.

Guvernul va adopta o OUG pentru continuarea învățământului online

felicia-mocanu

 

În ședința de astăzi, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru continuarea învățământului exclusiv online până în data de 8 februarie, a anunțat aseară ministrul educației Sorin Cîmpeanu.
 
Abia apoi ne putem gândi la revenirea elevilor în clase și în acest sens sunt analizate mai multe scenarii, spune ministrul.
 
Esențial este cum va evolua pandemia. Sunt luate în calcul, de asemenea, raportările cu privire la elevii aflați în situații de risc din cauza dificultăților înregistrate în școala online, dar și măsurile adoptate de alte state.
 
Reporterul nostru, Felicia Mocanu, are detalii.
Reporter: Felicia Mocanu - În această săptămână vor avea loc o serie de consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților şi cadrelor didactice pentru a analiza măsurile ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare.
 
Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se doreşte începerea semestrului doi în format clasic, însă decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie.
 
Până la o decizie finală, legată de felul în care se vor desfăşura cursurile, ministrul educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare raportările numerice pentru fiecare unitate de învăţământ cu privire la personalul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic, ce are disponibilitate de vaccinare.
 
Se arată că va fi luat în considerare orice scenariu ce va rezulta în urma analizei situaţiei cu factorii de decizie, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă.
 
(PH)

Etichete guvernOUGSorin Cimpeanuinvatamant online(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live