Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2021
Vizualizari: 79
Comentează add

Dan Barna: După reuniunea de la Cotroceni urmează o ședință și la Palatul Victoria, unde guvernul va aproba proiectul bugetului de stat.

Guvernul urmează să aprobe proiectul bugetului de stat

radiojurnal

Vicepremierul Dan Barna. Foto: gov.ro.

După reuniunea de la Cotroceni urmează o ședință și la Palatul Victoria, unde guvernul va aproba proiectul bugetului de stat, după cum a confirmat astăzi vicepremierul Dan Barna.

El a explicat că proiectul este axat pe investiții cu alocări la un nivel fără precedent până acum.
 

Dan Barna: Astăzi vom adopta bugetul în Guvernul României. Logica, întreaga abordare pe care coaliția, premierul Florin Cîțu și membrii guvernului o au pentru construcția acestui buget este una axată pe investiții, pentru că România a început prea multe proiecte în 30 de ani care au rămas doar o poveste pe hârtie sau un studiu între niște coperți de dosare. Deoarece ne dorim să ne dezvoltăm, spuneam, bugetul prevede investiții fără precedent în ceea ce înseamnă componenta de infrastructură.


Realizator: Diferența dintre venituri și cheltuieli nu va trebui să depășească un deficit bugetar de 7,16% din Produsul Intern Brut. Așa că, dacă crește mai mult economia și cheltuielile pot fi mai mari până la sfârșitul anului.

Deocamdată, însă, pentru a se încadra în deficit guvernanții au redus cât au putut de mult cheltuielile sociale printr-o ordonanță de urgență adoptată ieri. Nu vor fi introduse însă noi taxe, după cum a promis prim-ministrul.

Tot la Palatul Victoria urmează să fie aprobat astăzi și proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat, dar și proiectul legii plafoanelor, act normativ care însoțește întotdeauna bugetele. Toate vor fi trimise la Parlament pentru dezbatere și adoptare.

(RS)


Etichete guvernbarnadanbuget(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live