Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Iulie 2019
Vizualizari: 603
Comentează add

Informaţia a fost publicată în buletinul informativ al UDMR, de către Fundaţia Pro Economica, coordonatorul de proiecte.

Guvernul Ungariei va finanţa 66 de investiţii în "Ţinutul Secuiesc"

sergiu-stet

   Steaguri secuieşti. Foto: Arhivă.

Guvernul Ungariei va finanţa 66 de mari proiecte de investiţii, în cadrul programului de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc. Informaţia a fost publicată în buletinul informativ al UDMR, de către Fundaţia Pro Economica, coordonatorul de proiecte.
 
Potrivit comunicării, preluate de MTI, din cele 72 de proiecte depuse, comisia de specialişti a respins şase. Finanţarea are o valoare totală de aproape 24 de miliarde de forinţi (peste 73 de milioane de euro). Dintre proiectele declarate câştigătoare, 31 provin din Harghita, 18 din Covasna şi 17 din judeţul Mureş.
 
Mónika Kozma, directorul executiv al Fundaţiei Pro Economica, a declarat agenţiei ungare de presă MTI că "doar IMM-uri au fost eligibile să depună proiecte, iar statul ungar va finanţa 50% din suma totală necesară implementării. Investitorii trebuie să asigure restul de 50% din resurse proprii sau din credite bancare".
 
Mónika Kozma a menţionat că majoritatea proiectelor se referă la dezvoltarea firmelor existente, dar au existat şi proiecte de investiţie de tip greenfield. Firmele cu activitate au solicitat, în mare parte, susţinerea retehnologizării. 

Etichete secuiUngariaRomâniainvestiţiiIMMBudapestabaniajutorPro Economica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live