Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

3 Mai 2013
Vizualizari: 1148
Comentează add

Premierul ungar a cerut ministrului de interne să împiedice desfăşurarea unei manifestări cu tentă antisemită organizată cu o zi înainte de adunarea Congresului Mondial Evreiesc.

Guvernul ungar vrea să împiedice o manifestare antisemită

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Premierul Ungariei, Viktor Orbán. Foto: Reuters.

Premierul ungar Viktor Orban cere ministrului de interne să împiedice o manifestare cu caracter antisemit anunţată înaintea adunării generale a Congresului Mondial Evreiesc, care va avea loc în perioada 5 - 7 mai la Budapesta.

Biroul de presă al premierului Viktor Orban a informat vineri că şeful executivului de la Budapesta cere ministrului de interne, Sandor Pinter, să folosească toate mijloacele legale pentru a împiedica o manifestare cu tentă antisemită, anunţată pentru sâmbătă de partidul de extremă dreapta Jobbik.

Totodată, Viktor Orban consideră că autorizarea unei astfel de manifestări este în contradicţie cu sistemul de valori al ungurilor şi cu legea fundamentală a ţării, drept pentru care cere şi preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie să examineze posibilităţile legale pentru aplicarea prevederilor Constituţiei.

Precizările au fost făcute în contextul în care partidul de extremă dreapta Jobbik a anunţat vineri că un tribunal din Budapesta a anulat o recentă decizie a poliţiei privind interzicerea unei manifestări împotriva bolşevismului şi sionismului, iniţiate de această formaţiune politică, cu o zi înainte de adunarea generală a Congresului Mondial Evreiesc, care are loc în capitala ungară în perioada 5 - 7 mai.


Etichete UngariaIsraelViktor OrbanantisemitmanifestareCongresul Mondial EvreiescBudapestaSandor PinterJobbik

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live