Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

5 Februarie 2013
Vizualizari: 1570
Comentează add

Cazul urmează să se concentreze pe ratingul ridicat acordat de Standard& Poor's în 2007 pentru nişte obligaţiuni a căror valoare a scăzut brusc în timpul crizei financiare.

Guvernul SUA dă în judecată agenţia de rating Standard& Poor's

ioana-dogaru

Agenţia de rating Standard& Poor's a declarat că urmează să fie dată în judecată de guvernul Statelor Unite pentru ratingul acordat obligaţiunilor ipotecare, înainte de criza financiară, în 2008, informează BBC.

Cazul urmează să se concentreze pe ratingul ridicat acordat de S&P's, în 2007, pentru nişte obligaţiuni a căror valoare a scăzut brusc în timpul crizei financiare.

Standard& Poor's declară că acest caz nu are fundament legal.

SUA aşteaptă ca mai multe state să ia parte la acest proces.

Standard & Poor's a mai fost dată în judecată, în 2009, de Comisia Europeana, care a acuzat agenţia de încălcare a legislaţiei Uniunii Europene cu privire la modul în care a tranzacţionat informaţii despre pieţele financiare.

Standard& Poor's, alături de alte agenţii s-au confruntat cu critici din partea investitorilor, politicienilor şi autorităţilor de reglementare pentru atribuirea de ratinguri de top AAA unor titluri de valoari ipotecare şi de altă natură care mai târziu s-au prăbuşit în valoare.

Astfel de agenţii sunt plătite de către emitenţii de obligaţiuni şi alte titluri de rating, ridicând semne de întrebare privind un posibil conflict de interese.

Notele atribuite de aceste firme pot afecta capacitatea unei companii de a obţine împrumuturi şi poate stabili valoarea la care investitorii pot achiziţiona titlurile companiei.


Etichete Standard& Poor'sratingagenţieSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live