Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

1 August 2010
Vizualizari: 1976
Comentează add

Câteva zeci de mii de dosare de ajutor social şi de pensii suspecte de fraudă au fost suspendate, a afirmat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Guvernul spune că a început "depensionarea"

razvan-stancu

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan. Foto: Mediafax

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan a spus că au fost verificate peste 39.000 de dosare pentru pensii de invaliditate, informează Mediafax.

 

În urma controlului acestor dosare s-a hotărât "depensionarea” a 3.200 de persoane.

 

Au fost verificate şi dosare în baza cărora erau acordate indemnizaţii pentru persoanele cu handicap.

 

Din peste 40.000 dosare verificate au fost suspendate circa 6.000 dosare, din cauza suspiciunilor de fraudă, urmând să fie aplicate "sancţiuni juridice şi penale", potrivit sursei citate.

 

Mihai Şeitan a mai declarat că autorităţile au verificat până în prezent aproximativ jumătate dintre dosarele în baza cărora este asigurat venitul minim garantat, iar în urma controalelor s-a impus suspendarea sau anularea a 24% dintre aceste dosare, încheiate cu persoane care nu aveau dreptul să primească acest sprijin.

 

Ministrul muncii a arătat că există localităţi în judeţele Bacău, Prahova, Timiş şi Prahova în care au fost anulate toate dosarele încheiate pentru venitul minim garantat, numărul acestora ridicându-se la peste 10.000 persoane.

  


Etichete Mihai Şeitanministerul munciiguvernprefecţidosarevenitgarantatcontroalesuspendareindemnizaţiihandicap

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live