Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

5 Ianuarie 2012
Vizualizari: 920
Comentează add

Printre măsurile de austeritate propuse de noul guvern spaniol se află şi reducerea structurilor administraţiei publice din cele 17 regiuni autonome.

Guvernul spaniol doreşte restructurarea administraţiei

annamaria-damian

Foto: Arhivă Reuters.

În Spania, una dintre măsurile analizate joi de guvernul conservator, în prima şedinţă din acest an, este reducerea structurilor administraţiei publice din cele 17 regiuni autonome, care se confruntă cu probleme financiare mari, cum ar fi neplata salariilor pentru funcţionari sau a unor servicii de bază.

Măsurile cuprinse în pachetul de joi par să nu fie atât de dure ca cele anunţate săptămâna trecută şi vin după mai puţin de două săptămâni de guvernare în care premierul Mariano Rajoy a evitat să apară în faţa presei.

Jurnaliştii spanioli observau miercuri că toţi miniştrii au apărat măsurile, inclusiv cel al agriculturii.

"Acest guvern a primit cea mai proastă moştenire din istoria democraţiei spaniole, fără îndoială. În acest moment, e nevoie de un guvern care să le spună spaniolilor adevărul şi să ia măsuri câteodată dureroase, dar care să ducă la creşterea economică şi la crearea locurilor de muncă, principalele noastre obiective", a spus ministrul agriculturii, Miguel Arias Canete.

Pentru a face cunoscute măsurile actualului guvern la nivel internaţional, ministrul economiei, Luis de Guindos, a acordat un interviu publicaţiei Financial Times, comentat la această oră în Spania, din care se pot contura măsurile ce urmează a fi luate pentru redesenarea sistemului bancar spaniol.

Ministrul economiei a indicat că băncile spaniole ar avea nevoie de 50 de miliarde de euro pentru a acoperi deficitul lăsat de sectorul construcţiilor şi imobiliarelor.


Etichete Spaniaeconomieadministraţie publicăfuncţionari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live