Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

10 Octombrie 2020
Vizualizari: 354
Comentează add

Guvernul Spaniei a decretat de ieri stare de urgenţă pentru 15 zile în regiunea Madrid, la începutul minivacanţei prilejuite de Ziua naţională.

Guvernul Spaniei a decretat stare de urgenţă în Madrid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Guvernul Spaniei a decretat de ieri stare de urgenţă pentru 15 zile în regiunea Madrid, la începutul minivacanţei prilejuite de Ziua naţională.

Autoritaţile centrale vor să limiteze raspândirea coronavirusului prin controale stricte care să împiedice deplasările în afara regiunii.

Decizia afecteaza peste şase milioane de locuitori, între care şi o mare parte a comunităţii româneşti.

Autorităţile regionale spun ca vor prezenta date zilnice, pe parcursul acestei noi perioade, pentru a negocia cu executivul central anularea starii de urgenţă.

Guvernul condus de Pedro Sanchez consideră cu această decizie că autoritățile regionale sunt depășite de situația provocată de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în regiunea Madrid, care are o treime din noile infectări din toată țara.

Zilnic Spania a raportat 10.000 de cazuri, dar negocierile dintre cele două administrații nu au ajuns la niciun rezultat.

Situația s-a complicat după ce Tribunalul Superior din Madrid a decis că restricțiile impuse de Ministerul Sănătății în capitală şi alte nouă oraşe mari din regiune încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Guvernul regional al Madridului susține că avea un plan cu izolarea a 55 de zone din capitală și orașele din jur, dar că executivul central nu a dorit să negocieze aceste măsuri.


Etichete (ii)madridurgentacovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live