Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 252
Comentează add

Bugetul este mai mare cu peste 10 procente și este alimentat atât de bani europeni, cât și din majorări de impozite anunțate de vicepremierul Pablo Iglesias.

Guvernul Spaniei a adoptat un buget de pandemie

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

  Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Guvernul Spaniei a adoptat un buget de pandemie, pentru anul viitor, care prevede creșterea cu 151% a sumelor alocate sănătății, sporuri în educație, măriri de salarii și pensii pentru funcționari și ajutoare pentru comerț, turism și micile întreprinderi.
 
Bugetul, pe ansamblu, este mai mare cu peste 10 procente și este alimentat atât de bani europeni, cât și din majorări de impozite anunțate de vicepremierul Pablo Iglesias.
 
Pablo Iglesiai: Majorăm impozitele pentru companiile mari, limitând scutirile pentru dividende, creștem cu un punct impozitele pe patrimoniu pentru cele peste 10 milioane de euro, majorăm cu trei puncte impozitul pe venitul de peste 200.000 de euro pe an, pe câștigul din capital, și cu două puncte impozitul pe venituri rezultate din muncă de 300.000 de euro pe an. Stabilim și un minim de impozit de 15% pentru societățile de investiții imobiliare și reducem scutirile de impozit la planurile private de pensii.
 
Realizator: Potrivit corespondentei Radio România la Madrid, Annamaria Damian, Guvernul are nevoie de aprobarea Parlamentului, pentru această variantă de buget, pe care premierul a calificat-o drept cea mai mare investiție publică din istoria ţării.
 

Etichete (II)Spaniabugetpandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live