Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

13 Iulie 2011
Vizualizari: 1480
Comentează add

Ministrul german de externe Guido Westerwelle a anunţat că Germania împreună cu ceilalţi membri europeni ai Consiliului fac în continuare presiuni pentru adoptarea unei rezoluţii de condamnare a regimului Assad.

Guvernul sirian, criticat de Consiliul de Securitate

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Protestatari sirieni. Foto: Reuters.

Consiliul de Securitate a condamnat în termeni puternici atacurile împotriva ambasadelor SUA şi Franţei din Damasc, cerînd guvernului Assad să-şi  respecte obligaţiile internaţionale de a proteja misiunile diplomatice .

Franţa a făcut presiuni la Naţiunile Unite pentru adoptarea unei declaraţii de condamnare a regimului sirian de către Consiliul de Securitate după ce sute de suporteri ai regimului Assad au atacat cele două ambasade în urma vizitelor de săptămîna trecută, a ambasadorilor SUA şi Franţei în oraşul Hama, sediul opoziţiei.
 
"Membrii Consiliului de Securitate reamintesc principiile fundamentale ale inviolabilităţii misiunilor diplomatice", a spus preşedintele în exerciţiu al Consiliului , ambasadorul german Peter Wittig .
 
Ambasadorul Siriei la Naţiunile Unite, Bashar Ja’afari, a insistat că autorităţile ţării sale au făcut toate eforturile pentru a asigura protecţia ambasadelor.

"Regretăm profund că delegaţiile SUA şi Franţei au falsificat şi exagerat  faptele privind demonstraţiile organizate de câţiva tineri pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la amestecul celor două ambasade în afacerile interne ale Siriei", a declarat acesta.

Consiliul de Securitate a reacţionat rapid la atacuri cu o declaraţie semnificativă, întrucît au adoptat-o  toţi cei 15 membri ai Consiliului, inclusiv Rusia şi China, care se opun unei rezoluţii de condamnare a represiunilor guvernului Assad împotriva propriei populaţii.

Ministrul german de externe Guido Westerwelle, care s-a aflat marţ,i la Naţiunile Unite, a declarat presei că Germania împreună cu ceilalţi membri europeni  ai Consiliului fac în continuare presiuni pentru adoptarea unei rezoluţii de condamnare a regimului Assad.


Etichete Consiliu SecuritateSiriaNaţiunile UniteBashar al Assad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live