Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

7 Iunie 2010
Vizualizari: 1407
Comentează add

Emil Boc a declarat că dacă aceste măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi puse în aplicare, putem spera la o creştere economică în 2011.

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legile austerităţii

ioana-dogaru

Premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în parlament, pe legile prinvid măsurile de austeritate.

Premierul a motivat decizia de reducere a cheltuielilor bugetare prin tăierile salariale şi ale pensiilor, spunând că sistemul de pensii nu este sustenibil iar raportul dintre salariu şi productivitatea muncii este dezechilibrat.

Emil Boc a explicat că o creştere a taxelor şi impozitelor ar fi dus la colapsul mediului privat şi la creşterea inflaţiei.

"Dacă majoram taxele, TVA, cota unică, pentru mediul privat am fi compromis orice şansă de creştere economică şi de a avea resursele necesare pentru a asigura creşterea economică", a completat premierul.

Emil Boc a mai spus că "România nu mai poate susţine sistemul de pensii".

"Raportul dintre cea mai mică şi cea mai mare pensie din România este de 1 la 100, adică de la 350 pensia minimă la 37000 lei cea mai mare pensie" a menţionat premierul.

Emil Boc a declarat că dacă aceste măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi puse în aplicare, putem spera la o creştere economică în 2011.

Premierul a ţinut să menţioneze că venitul minim garantat, pensia minimă garantată, salariul minim pe economie şi indemnizaţiile pentru veterani şi copii nu scad.

PSD a depus la cele două camere ale parlamentului moţiunea de cenzură, considerând că măsurile de austeritate decise de guvern sunt "simpliste şi din topor".

PNL îşi menţine decizia de a susţine moţiunea PSD.


Etichete Emil Bocausteritateasumarelegimoţiune cenzură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live