Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2018
Vizualizari: 596
Comentează add

Premierul de la Chişinău, Pavel Filip, spune că Rusia şi România inflamează sentimentele naţionaliste în Republica Moldova şi accentuează falia din rândul populaţiei.

Guvernul Republicii Moldova respinge ideea unirii cu România

radiojurnal

 Pavel Filip, premierul Republicii Moldova foto: publika.md

Guvernul Republicii Moldova respinge ideea unirii cu România, scrie publicaţia The Guardian, citând un interviu cu premierul de la Chişinău, Pavel Filip. Acesta a declarat că "s-au spus prea multe despre reunificare, identitate şi limbă", iar el îşi doreşte să se concentreze asupra dezvoltării ţării.

Pavel Filip a mai afirmat că Rusia şi România inflamează sentimentele naţionaliste în Republica Moldova şi accentuează falia din rândul populaţiei. Pe de altă parte, Filip a afirmat că relaţiile cu România traversează cel mai bun moment din istorie şi că Republica Moldova va fi alături de aceasta în Uniunea Europeană.

Publicaţia britanică aminteşte şi de mitingul pro unire care a avut loc luna trecută la Chişinău, cu participarea fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi de declaraţia adoptată de Parlamentul de la Bucureşti în care se menţionează că România este gata să vină în întâmpinarea oricărei manifestări de reunificare.


Etichete Pavel FilipRomâniaChişinăuRepublica MoldovaMoscovaunireThe Guardian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live