Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

27 Februarie 2013
Vizualizari: 1356
Comentează add

Ministrul economiei Varujan Vosganian a anunţat că guvernul a decis asocierea cu un investitor pentru producerea şi comercializarea minereului de cupru.

Guvernul renunţă deocamdată la privatizarea Cupru Min

angela-matei

Exploatarea de cupru de la Roşia Poieni. Foto: cuprumin.ro

Guvernul renunţă deocamdată la privatizarea Cupru Min, după ce a decis asocierea cu un investitor pentru producerea şi comercializarea minereului de cupru.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că pentru moment nu se pune problema înstrăinării unor acţiuni ale companiei.  

"Cupru Min are nevoie de finanţare pentru retehnologizare, cheltuielile de mediu, autorizările de mediu, şi în acelaşi timp pentru decopertări, pentru a reuşi să îşi mărească zona de exploatare.

"Căutăm un investitor care să investească în Cupru Min şi care să preia produsul finit la un preţ pe care îl vom conveni.

"Important este, de asemenea, că Ministerul Finanţelor a acceptat ca 50% din profitul operaţional să rămână la dispoziţia Cupru Min, pentru a putea să onorăm obligaţiile iminente de mediu şi care sunt la ordinul a 2 milioane de euro", a precizat Varujan Vosganian.  

Ministrul economiei a mai declarat că procedura de selecţie a investitorului ar urma să fie finalizată până la jumătatea acestui an.


Etichete Cupru MinVarujan Vosganian,privatizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live