Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Septembrie 2020
Vizualizari: 180
Comentează add

Ministrul sănătăţii a declarat că a recomandat Guvernului regiunii Madrid ca restricţiile să fie impuse în toată capitala şi în oraşele din jur.

Guvernul regiunii Madrid a anunţat noi restricţii contra COVID-19

radiojurnal

  FOTO: Arhivă.

Guvernul regiunii Madrid a anunţat alte noi restricţii în alte opt zone şi cartiere din capitală şi oraşele din jur. Decizia a fost luată fără să ţină cont de recomandările Ministerului Sănătăţii, care a cerut închiderea capitalei şi a zonelor cu o rată de infectare de 500 la 100.000 de locuitori.


Corespondenta RRA, Annamaria Damian amintește că există proteste privind restricțiile.

Annamaria Damian: Ministrul sănătăţii a dorit să-şi arate dezacordul faţă de restricţiile anunţate de Guvernul Regional al Madridului, într-o conferinţă de presă de urgenţă.


Salvador Illa, ministrul sănătăţii: Am recomandat Guvernului regiunii Madrid ca restricţiile să fie impuse în toată capitala şi în oraşele din jur, unde rata infectărilor este de 500 la 100.000 de locuitori. Nu există nicio scurtătură pentru a stăpâni situaţia. Aceasta este singura metodă. Guvernul Central a dorit, astfel, să arate că administraţia regională a ignorat recomandările pentru o perioadă care va fi foarte dificilă, mai ales în capitală.


Annamaria Damian: Din cauza restricţiilor impuse de luna trecută, locuitorii din mai multe cartiere ale Madridului şi oraşele din jur, au ieşit în stradă protestând paşnic. Astăzi, însă, protestele au fost violente, iar poliţia a intervenit în forţă, după ce unul din manifestanţi a atacat un agent al forţelor de ordine; şase persoane au fost rănite.


Etichete Guvernul regiunii Madridnoi restricţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live