Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Aprilie 2021
Vizualizari: 517
Comentează add

PSD consideră că Guvernul ar putea face mai mult pentru evitarea aglomerației din spitale.

Guvernul „putea face mai mult” pentru a evita aglomerația din spitale

radiojurnal

Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

PSD consideră că Guvernul ar putea face mai mult pentru evitarea aglomerației din spitale. Deputatul social-democrat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că supraaglomerarea din spitale ar putea fi evitată prin dezvoltarea asistenței medicale primare și a ambulatoriilor de specialitate, iar fondurile gestionate de Comisia Europeană, în cadrul Planului de Redresare și Reziliența, ar putea fi folosite pentru a face cu adevărat sistemul de sănătate funcțional, a mai spus parlamentarul PSD.

Alexandru Rafila: Dezvoltarea serviciilor de asistență medicală primară, dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate cred că ar fi în beneficiul oamenilor din această țară, inclusiv pentru momente ulterioare, ca să spunem așa, în care pot apărea astfel de situații de criză. Exemplu foarte simplu: nu reușim să facem testare cu teste rapide decât la unitățile de primiri urgențe, extrem de puține și depărtate de domiciliul oamenilor, în schimb multe persoane care ar putea să se testeze nu se testează la medicul de familie.

Medicul Alexandru Rafila a criticat și decizia de închidere mai devreme a magazinelor în zonele cu incidența ridicata cazurilor de COVID-19.

El a spus că această măsură nu ar face decât să producă mai multă aglomerație, care s-ar muta, după ce magazinele se închid, la benzinării, unde se vând tot mai multe produse alimentare.


Etichete (ii)aglomeratiespitale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live