Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 153
Comentează add

Guvernul promite fonduri pentru creşterea capacităţii la secţiile ATI

radiojurnal

 Foto: gov.ro

Capacitatea secțiilor de terapie intensivă va crește săptămâna aceasta cu 200 de paturi, iar Guvernul va asigura fonduri pentru desfășurarea corespunzătoare a activității ATI, a declarat ieri premierul Ludovic Orban, după consultările avute cu ministrul sănătății inclusiv pe tema tragediei de la Piatra Neamț.

Prim-ministrul a anunțat că va fi elaborat un plan de conformitate care va fi prezentat managerilor de spitale.

Ludovic Orban: Urmărim, practic, conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor de terapie intensivă. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă, iar legat de creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă, am discutat în detaliu situaţia pe fiecare judeţ, va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport COVID. Planul pe săptămâna asta prevede o creștere a capacității cu cel puțin 200 de paturi.
 
Realizator: La rândul său, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că în București vor funcționa ca unități sanitare suport pentru COVID-19 și spitalele Sfântul Ștefan și Cantacuzino.
 
(PH)

Etichete guvernLudovic OrbanfonduriATI(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live