Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

18 Noiembrie 2020
Vizualizari: 142
Comentează add

Guvernul pregătește o nouă rectificare bugetară

andrei-serban

 Foto: gov.ro.

Executivul pregătește o nouă rectificare bugetară, a treia din acest an, care prevede fonduri suplimentare acordate cu precădere ministerelor Sănătății, Agriculturii și al Dezvoltării şi Lucrărilor Publice.

Documentul se află pe agenda de astăzi a ședinței de guvern, alături de alte proiecte care reglementează măsuri din domeniul justiției și pentru acordarea asistenței medicale prin telemedicină.

Premierul Ludovic Orban spunea că Ministerul Sănătăţii va primi bani în plus pentru a lupta eficient cu pandemia cu COVID 19 şi Ministerul Agriculturii pentru a-i despăgubi pe fermierii afectați de secetă.

 
Ludovic Orban: La Ministerul Sănătății cel puțin un miliard pentru a face față creșterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti-COVID, o creștere la investiții la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Vom avea de asemenea o creștere la Ministerul Agriculturii, trebuie să finalizăm plățile pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafețe au fost afectate de secetă.
 
Reporter: Premierul a mai spus că bani în plus vor primi și autoritățile locale pentru a plăti salariile asistenților persoanelor cu dizabilități, pentru cheltuieli de funcționare și pentru cofinanțarea proiectelor europene.
 
Pe ordinea de zi se află și proiectul unei legi care reglementează activitatea judecătoriilor și tribunalelor dacă sunt afectate de pandemie, o ordonanță de urgență care definește telemedicina și proiectul unei alte ordonanțe de urgență care stabilește ca de la 1 ianuarie și până la 31 decembrie 2021 completurile de judecată în apel să fie alcătuite din doi judecători.
 
(PH)

Etichete guvernrectificare bugetaraludovic orban(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live