Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

9 Mai 2013
Vizualizari: 1114
Comentează add

Liderii formaţiunii democrat-liberale sunt de părere că în ultimul an guvernul USL a atras economia României în jos, potrivit unei "cărţi negre", lansată miercuri.

Guvernul Ponta, "executivul insolvenţelor"

ioana-tanase

Vasile Blaga. Foto: Arhivă Agerpres.

Partidul Democrat Liberal cere demisia guvernului Victor Ponta pentru că, afirmă principalul partid de opoziţie, în anul de când se află la conducerea ţării, executivul nu a luat nicio măsură de redresare economică şi a distrus imaginea ţării în străinătate.

Democrat- liberalii au lansat, miercuri,  "Cartea neagră a guvernării USL", un document în care sunt analizate măsurile luate de guvernul condus de Victor Ponta.

Liderii formaţiunii sunt de părere că în ultimul an guvernul USL a atras economia României în jos.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, numeşte guvernul Ponta unul al insolvenţelor şi afirmă că ultimul an este unul pierdut pentru România.

"Efectele guvernării Ponta se văd şi se simt: românii au tot mai puţini bani în buzunare, puterea de cumpărare a scăzut, se plătesc mai multe taxe şi impozite, numărul locurilor de muncă a scăzut, iar investiţiile în infrastructura publică au scăzut drastic.

"Măsurile luate pe parcursul acestui an de către guvern confirmă că guvernarea USL a ales nereformarea instituţiilor statului cu preţul distrugerii sectorului privat", a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai criticat şi absenţa unei strategii de atragere a fondurilor europene, precum şi bulversarea sistemului de educaţie şi sănătate.

El a mai spus că singura măsură luată, aceea de a reîntregi salariile, a fost posibilă datorită situaţiei economice favorabile, create de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

În acest document se arată faptul că USL a distrus imaginea României în Europa, a amânat intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen, dar şi adoptarea monedei euro.


Etichete Cartea neagră a guvernării USLVictor PontaVasile BlagaeconomieRomâniainsolvenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live