Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Iunie 2018
Vizualizari: 334
Comentează add

Guvernul polon este surprins de criticile venite dinspre Israel şi Statele Unite, aliaţi-cheie ai Poloniei, care au declarat că legea este o tentativă de a nega adevărul istoric.

Guvernul Poloniei se arată dispus să modifice legea Holocaustului

sergiu-stet

 

Guvernul Poloniei a anunţat că intenţionează să schimbe controversata lege a Holocaustului, eliminând prevederile penale, inclusiv pedepsele cu închisoarea pentru cei care îi acuză pe polonezi sau statul polon de complicitate la Holocaustul nazist.

Corespondentul BBC transmite că Guvernul de la Varşovia a recunoscut că au fost indivizi care au comis crime împotriva vecinilor lor evrei, dar a insistat că, din moment ce statul polon a încetat să mai existe în timpul războiului, nimeni nu poate să acuze Polonia de complicitate la crimele naziştilor.

Guvernul polon este surprins de criticile venite dinspre Israel şi Statele Unite, aliaţi-cheie ai Poloniei, care au declarat că legea este o tentativă de a nega adevărul istoric şi poate fi folosită pentru a urmări penal supravieţuitori ai Holocaustului sau academicieni.

Cu aceste schimbări la lege, Polonia încearcă să repare relaţiile cu cele două ţări, subliniază corespondenţii BBC. 


Etichete PoloniaguvernlegeholocaustevreiIsraelSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live