Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Iunie 2019
Vizualizari: 363
Comentează add

Un oficial al Consiliului Europei a subliniat că au fost iniţiate numeroase proceduri disciplinare împotriva judecătorilor şi procurorilor.

Guvernul Poloniei este acuzat de periclitarea independenţei justiţiei

sergiu-stet

  Palatul prezidenţial din Varşovia Foto: Arhivă.

Principalul organism pentru drepturile omului din Europa a acuzat guvernul polonez de periclitarea independenţei justiţiei prin adoptarea unor reforme ample.

BBC transmite că guvernul Poloniei a respins acuzaţiile formulate de Dunja Mijatović, din partea Consiliului Europei. Reformele au compromis grav independenţa şi credibilitatea sistemului judiciar polonez, a afirmat comisarul Dunja Mijatović, adăugând că s-a derulat, în paralel, o campanie publică de discreditare a judecătorilor.

Oficialul Consiliului Europei a subliniat că au fost iniţiate numeroase proceduri disciplinare împotriva judecătorilor şi procurorilor.

Totodată, Dunja Mijatović a îndemnat guvernul polonez să depună eforturi mai mari pentru a proteja drepturile femeilor, afirmând că unele organizaţii din acest domeniu nu mai au acces la fonduri publice. Ea a cerut autorităţilor să legalizeze avortul în primele săptămâni de sarcină şi să asigure contracepţia de urgenţă fără necesitatea unei reţele medicale. 


Etichete Dunja MijatovićConsiliul EuropeiPoloniajustiţieguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live