Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2014
Vizualizari: 1002
Comentează add

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a dat asigurări că executivul nu va modifica sistemul pensiilor private obligatorii - pilonul doi de pensii.

Guvernul "nu va modifica sistemul pensiilor private obligatorii"

radiojurnal

Ministrul muncii Rovana Plumb. Foto: Arhivă.

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a dat asigurări că executivul nu va modifica sistemul pensiilor private obligatorii - pilonul doi de pensii.

Ministrul muncii a declarat astăzi, într-o dezbatere pe această temă, că în prezent, guvernul face o analiză a sistemului actual de pensii din România cu asistenţa Băncii Mondiale.

Autorităţile sunt conştiente de problemele de sustenabilitate pe termen lung ale sistemului pensiilor de stat, susţine ministrul Rovana Plumb, care spune că acesta trebuie reformat.

Rovana Plumb aminteşte că în acest moment, în guvern se lucrează la pilonul patru, cel al pensiilor ocupaţionale.

"Ne uităm cu atenţie la sistemul de pensii din România. Este factorul de îmbătrânire a populaţiei care este o problemă sistemică. Afectează nu numei România, afectează toate statele membre ale Uniunii Europene. Mesajul guvernului este foarte clar: mergem pe sistemul tip pilon; nu se pune problema naţionalizării pilonului doi de pensii", a declarat Rovana Plumb.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a atras atenţia autorităţilor şi societăţii civile că există o lipsa de educaţie în rândul populaţiei în privinţa beneficiilor pensiilor private.

În România ultimilor ani, a adaugat el, efectul investiţiilor din sistemul pensiilor private s-a simţit la nivel macro-economic şi va avea efecte pozitive pe termen lung. 


Etichete pensiipilonguvernRovana PlumbBanca MondialăBNRinvestiţiiAdrian Vasilescubeneficii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live