Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iulie 2020
Vizualizari: 223
Comentează add

Restaurantele vor rămâne închise cel puţin până la 15 iulie. Alte măsuri de relaxare ar putea fi luate dacă numărul cazurilor de coronavirus va coborî sub 200 pe zi.

Guvernul nu ia deocamdată în calcul reinstituirea stării de urgenţă

radiojurnal

 

Guvernul nu ia deocamdată în calcul reinstituirea stării de urgenţă, dar decizia se va lua în funcţie de evoluţia pandemiei, a declarat astăzi la Constanţa ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că nici măsuri de relaxare nu se pot stabili în acest moment.

Terasele şi plajele vor funcţiona în continuare după aceleaşi reguli, iar restaurantele vor rămâne închise cel puţin până la 15 iulie.

Nelu Tătaru: Vreau să văd că ne stabilizăm ca şi număr de cazuri noi, vreau să avem o legislaţie care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea, iar după aceste momente, când vom reveni poate la acelaşi 0,6-0,7 ca şi transmitere, la 124-145-160 de cazuri pe zi, deocamdată nu putem scoate aceste restricţii. Avem o comisie comună făcută de INSP, Ministerul Sănătăţii şi cei de la HoReCa, urmând ca în zilele următoare să avem şi final stabilite nişte norme, în funcţie de evoluţia pe care o avem în acest moment la nivel naţional şi pe care o vom avea şi în zilele următoare stabilim dacă mai devreme sau pe 15 vom avea această relaxare.


Etichete coronaviruspandemiestare de urgențărelaxarepurtați mascapăstrați distanța

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live