Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

22 Octombrie 2015
Vizualizari: 944
Comentează add

Potrivit premierului Victor Ponta, aceasta va fi pozitivă, dar liberalii critică faptul că o mare parte din fondurile care vor fi redistribuite se vor tăia de la infrastructură.

Guvernul, la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an

gabriela-tatarau

Foto: gov.ro.

Guvernul va adopta, vineri, cea de-a doua rectificare bugetară din acest an.

Potrivit premierului Victor Ponta, aceasta va fi pozitivă, dar liberalii critică faptul că o mare parte din fondurile care vor fi redistribuite se vor tăia de la infrastructura rutieră.

Veniturile şi cheltuielile bugetare vor creşte fiecare cu câte aproximativ 2,6 miliarde de lei, în timp ce deficitul va rămâne la 1,85% din Produsul Intern Brut.

Potrivit proiectului de ordonanţă, întocmit de Ministerul Finanţelor, cei mai mulţi bani vor merge la Ministerul Agriculturii, în special pentru subvenţia la motorină, aproape 770 de milioane de lei, în timp ce Ministerul Transporturilor pierde 1,61 miliarde de lei, iar cel al energiei aproximativ 108 de milioane.

Ministerul Fondurilor Europene va avea în plus aproape 730 de milioane de lei pentru finanţarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile, iar Ministerul Apărării Naţionale peste 550 de milioane lei, în special pentru achiziţii şi reparaţii la tehnica militară din dotare.

Ministerul Educaţiei va primi aproape 270 de milioane de lei pentru burse, manuale şcolare şi investiţii.

Va fi majorat şi bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru susţinerea creşterilor salariale aprobate de la 1 octombrie, fiind reduse, în schimb, fondurile de la proiectele cu finanţare externă întârziate. 


Etichete rectificare bugetarăGuvernpremierul Victor PontaMFPPIBMinisterul AgriculturiiMFEMApN

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live