Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

15 Februarie 2021
Vizualizari: 146
Comentează add

Guvernul Italiei a anulat în ultimul moment decizia de a deschide stațiunile de schi.

Guvernul Italiei a anulat decizia de a deschide stațiunile de schi

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto - arhivă

Guvernul Italiei a anulat în ultimul moment decizia de a deschide de astăzi stațiunile de schi din zonele cu risc scăzut de infectare cu coronavirus. Măsura, recomandată de epidemiologi, i-a nemulțumit însă pe cabanieri și a iritat autoritățile locale.

Corespondență de la Roma - Reporter: Elena Postelnicu - Decizia a fost luată de ministrul Speranza în urma avertismentului Comitetului Tehnico-Ştiințific de Gestionare a Pandemiei din peninsulă care consideră că în prezent, o dată cu apariția altor focare de infecție cu noile variante ale virusului, este foarte periculos să se reînceapă deja să se schieze. Liderul formațiunii Liga, Matteo Salvini, comentează că este necesar un schimb de echipă la nivel tehnic și atacă, totodată, o altă intenție anunțată de consilierul ministrului sănătății, Walter Ricciardi, care propune o altă perioadă de carantină totală la nivel național și vaccinarea continuă a cetățenilor.

Indignare față de astfel de măsuri luate în ultimul minut și din partea guvernatorilor din peninsulă, în special cei din nord. Este o lovitură! Decizia vine prea târziu, să plânge președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, amintind că de o săptămână s-au făcut pregătiri serioase în toate stațiunile de schi, pentru ultimele săptămâni de sezon de iarnă, săptămânii în care oricum nu s-ar fi înregistrat un număr prea mare de turiști, în condițiile în care până la 25 februarie sunt interzise deplasările între regiuni.


Etichete (ii)italiaschiamanare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live