Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

30 Octombrie 2013
Vizualizari: 1031
Comentează add

Şedinţa guvernului de la Roma are loc pe fondul proaspetelor speculaţii din presă potrivit cărora însuşi şeful Bisericii Catolice s-ar fi aflat printre cei interceptaţi.

Guvernul italian discută despre serviciile secrete americane

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Premierul Italiei, Enrico Letta. Foto: Arhivă Reuters.

Şi guvernul Italiei se pregăteşte să discute raporturile serviciilor secrete americane cu Europa.

Şedinţa are loc pe fondul proaspetelor speculaţii din presă potrivit cărora însuşi şeful Bisericii Catolice s-ar fi aflat printre cei interceptaţi.

Cu mai puţin de 24 de ore înainte de o reuniune a principalilor responsabili ai statului italian, convocată de prim-ministrul Enrico Letta pentru a discuta despre interceptările telefonice realizate de Statele Unite ale Americii în cazul aliaţilor lor, apare ştirea că şi Vaticanul a fost afectat.

Între cele 46 de milioane de convorbiri telefonice care ar fi fost interceptate în Italia între 10 decembrie 2012 şi 8 ianuarie 2013, în mai puţin de o lună, s-ar afla şi acelea din şi înspre statul Vatican.

Aceasta înseamnă că au fost ascultate chiar şi conversaţiile fostului Suveran Pontif Benedict al XVI-lea, papă onorific, dar şi ale altor responsabili de la Sfântul Scaun, printre care şi Bergoglio, Papa Francisc, în acea vreme cardinal.

Informaţia este, însă, dezminţită de serviciile secrete italiene, care au precizat că nu există nicio dovadă în legătură cu o astfel de activitate şi au cerut să se facă distincţia între spionaj, care este o acţiune ostilă, şi control, care este o analiză mai amplă a fluxurilor de date.

Din partea Vaticanului, purtătorul de cuvânt, părintele Federico Lombardi, a declarat doar că nu reiese nimic în acest sens şi că, în orice caz, nu există din partea lor niciun motiv de îngrijorare.


Etichete Italiaservicii secreteBiserica CatolicăPapa FranciscVatican

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live