Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

13 Decembrie 2018
Vizualizari: 513
Comentează add

Guvernul italian a acceptat să modifice coordonatele bugetului pe anul viitor şi să reducă deficitul bugetar, în urma negocierilor cu înalţi oficiali ai Comisiei Europene.

Guvernul italian a acceptat să reducă deficitul bugetar

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

Guvernul italian a acceptat să modifice coordonatele bugetului pe anul viitor şi să reducă deficitul bugetar, în urma negocierilor cu înalţi oficiali ai Comisiei Europene.

În încercarea de a evita declanşarea unor măsuri disciplinare împotriva Romei, care ar fi putut include amenzi, tăierea fondurilor europene şi alte sancţiuni financiare, primul-ministru Giuseppe Conte cedează şi scade cu 0,36 procente deficitul propus de 2,4% din Produsul Intern Brut pe 2019, la 2,04%.

Propunerea liderului italian a fost făcută la Bruxelles, în cadrul negocierilor cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care pretindea un deficit de 1,8% din Produsul Intern Brut.

Coaliţia guvernamentală populistă, formată din "Liga", extrema dreaptă, şi "Mişcarea - antisistem - 5 Stele", susţine că-şi va respecta chiar şi cu această modificare de buget promisiunile electorale: ieşirea la pensie mai uşoară, un venit suplimentar pentru persoanele defavorizate, stimularea creşterii economice.

În prezent sunt necesare câteva zile de lucru pentru a se ajunge la o concluzie a negocierilor dintre cei doi lideri. Propunerea lui Giuseppe Conte a fost, practic, trimisă către Comisie, cu doar câteva ore înanite de întâlnirea sa cu Juncker.


Etichete Giuseppe ConteJean-Claude JunckerItaliaRomabugetdeficit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live