Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

18 Februarie 2015
Vizualizari: 1593
Comentează add

Proiectul noului Cod fiscal prevede scăderea cu 18-20 de procente a accizelor la carburanţi, cu peste 70% la alcool şi eliminarea lor la cafea, bijuterii, blănuri şi autoturisme.

Guvernul intenţionează să taie din accize în 2016

angela-matei

Foto: Arhivă.

Guvernul discută, în primă lectură, proiectul noului Cod fiscal şi de Procedură fiscală.

Documentrul prevede scăderea accizei la carburant şi la unele băuturi alcoolice sau eliminarea ei pentru anumite produse, a anunţat ministrul finanţelor, Darius Vâlcov.

"Scăderea cu 20% a accizei la motorină cu 18,62 accize la benzina făra plumb, cu 15,38 accizele pentru bere, 70% accizelor la vinuri spumoase, 77,7 pentru băuturile fermentate spumoase şi 30% pentru alcoolul etilic. De asemenea, propunem eliminarea din sfera de impozitare atât a ţiţeiului din producţia internă, cât şi a produselor, care, în prezent, se regăsesc la capitolul II - "Alte produse accizabile" - cafea, bijuterii, confecţii din blănuri, autoturisme", a declarat Darius Vâlcov.

Ministrul finanţelor a spus că arugmentele pentru susţinerea măsurii sunt scăderea consumului de carburanţi şi băuturi alcoolice care are influenţe negative asupra veniturilor bugetare, dar şi asupra indicatorilor macroeconomici.

După ce vor fi supuse dezbaterii publice, Executivul intenţionează să aprobe noul Cod fiscal şi pe cel de Procedură fiscală, în termen de o lună, şi să le trimită Parlamentului, spre adoptare.

Noile coduri ar urma să intre în vigoare în ianuarie 2016. 


Etichete GuvernmodificăriCod fiscalprocedură fiscalăfinanţelorTVAparlamentproiectaccizecarburanţialcoolDarius Vâlcov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live