Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

6 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1295
Comentează add

Purtătorul de cuvând al guvernului a afirmat că se doreşte ca prin modificarea acestui articol persoanele care nu au venituri să nu se afle în situaţia de a încălca legea.

Guvernul intenţionează să modifice articolul 80 din Codul fiscal

alin-serbanescu

Sedinta de guvern. Foto: gov.ro.

Guvernul intenţionează să modifice Codul fiscal în ce priveşte contribuţiile la asigurările sociale de sănătate.

Practic, este vorba despre articolul 80 din Codul fiscal care acum prevede obligaţia tuturor cetăţenilor de a plăti asigurările sociale de sănătate.

Purtătorul de cuvând al guvernului, Dan Suciu, a afirmat că se doreşte ca prin modificarea acestui articol din Codul fiscal, persoanele care nu au venituri să nu se afle în situaţia de a încălca legea.

El a adăugat că executivul nu are ca scop declanşarea unei vânători a celor care nu îşi pot plăti contribuţiile la asigurări sociale şi nici încărcarea inutilă a activităţii ANAF.

Purtătorul de cuvând al guvernului, Dan Suciu, a ţinut să precizeze că articolul din Codul fiscal care prevede această obligativitate de plată a sumelor la fondul pentru asigurări de sănătate datează din anul 2000 şi nu a fost introdus de actualul executiv.

Până la sfârşitul acestei luni, guvernul va face o analiză a sustenabilităţii acestei măsuri, deoarece la ora actuală pare că implementarea ei ar costa mai mult decât rezultatele care ar putea fi obţinute - a mai precizat purtătorul de cuvânt al executivului.

El a mai declarat că premierul Dacian Cioloş nu a solicitat demisia secretarului de stat la Ministerul de Finanţe, Gabriel Biriş, care prin declaraţiile sale recente a declanşat dezbaterea pe tema achitării contribuţiilor sociale de sănătate, inclusiv de către persoanele fără venituri.


Etichete Guvernarticolul 80 din Codul fiscalcontributiile la asigurarile sociale de sanatatedan suciuanafgabriel birisdacian ciolos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live