Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA - continuare Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

13 Septembrie 2018
Vizualizari: 348
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat măsuri de sprijinire financiară pentru persoanele care şi-au pierdut serviciul din cauza virusului pestei porcine africane.

Guvernul îi va ajuta pe cei rămaşi fără serviciu în urma pestei porcine

petruta-obrejan

Premierul  Viorica Dăncilă.Foto: gov.ro.

13 proiecte de investiţii private din România vor primi ajutor de stat până la sfârşitul lunii, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei săptămânale de guvern de astăzi.

Ce alte măsuri se află în atenţia membrilor executivului ne spune, în direct, de la Palatul Victoria, reporterul RRA Petruţa Obrejan.

Reporter: Modificarea condiţiilor de eligibilitate şi mai ales reducerea valorii minime a investiţiei de la 10 la 3 milioane de euro permite firmelor româneşti să aplice pentru schema de ajutor de stat - afirma premierul Viorica Dăncilă.

În opinia sa, acest lucru va avea efect multiplicator în economie şi va permite crearea de noi locuri de muncă.

Ea a explicat că, pe lângă cele 13 proiecte de investiţii private în analiză, mai sunt depuse alte 14 cereri.

Viorica Dăncilă: Astăzi sunt în analiză 13 proiecte de investiţii private în România ce însumează investiţii in valoare de 1,36 miliarde lei şi care vor primi ajutor de stat până la sfârşitul acestei luni. Mă bucură foarte mult faptul că 10 din aceste 13 investiţii sunt făcute de firme cu capital autohton în condiţiile în care, în 2017, pe această schemă de ajutor de stat nu a fost aprobat niciun proiect, iar în 2016 au primit ajutor doar şase firme, dar toate şase aveau capital străin.

Premierul a anunţat, totodată, măsuri de sprijinire financiară pentru persoanele care şi-au pierdut serviciul din cauza virusului pestei porcine africane.

Astfel, timp de şase luni de la încheirea contractului de muncă, persoanele în cauză vor primi suma de 500 de lei, bani care vor veni în completarea indemnizaţiei de şomaj.

De asemenea, executivul va introduce şi veniturile obţinute din proprietatea intelectuală în categoria sumelor care se vor lua în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.


Etichete guvernpremierViorica Dancilasprijin financiarsomeripesta porcina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live