Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iunie 2020
Vizualizari: 236
Comentează add

Ministrul sănătății a declarat că autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus.

Guvernul ia în calcul „restricționarea circulației în anumite localități”

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.   Foto: Agerpres.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus. El a precizat, la DIGI24, că este analizată situația de pe Valea Prahovei și de pe litoral, pentru că în zonele turistice se respectă cel mai puțin regulile.

Ministrul sănătății a subliniat că deocamdată nu este cazul să fie impusă carantina în destinații de vacanță și că vor fi făcute evaluări punctuale. 

Nelu Tătaru: Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă turismul pe Valea Prahovei sau litoralul, în care populație în toată țara se reîntoarce în toată țara, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. După cum am putut vedea, acolo se respectă cel mai puțin regulile şi atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali de-ai noștri. Nu discutăm de carantinarea locurilor de vacanță, discutăm de agenții economici care ar trebui să respecte regulile și precauțiile care au fost stabilite. Fiecare activitate economică odată relaxată a veni cu un ordin de ministru comun, cu ministru de resort, ministrul sănătății, dar și cu o serie de norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării activității. În măsura în care acele norme nu sunt respectate, atunci se vor lua măsuri la acei agenți economici și mă refer la restaurante care aveau terase în exterior sau în cluburi care, la fel, aveau în aer liber, dar nu era păstrată nicio regulă. 

Amintim că ieri au fost raportate 291 de noi cazuri de coronavirus și 23 de decese.


Etichete (ii)restrictiifocarecirculatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live