Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

4 Ianuarie 2017
Vizualizari: 693
Comentează add

Cabinetul Sorin Grindeanu a primit votul de încredere al Parlamentului. Noul guvern depune jurământul la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Guvernul Grindeanu a primit votul Parlamentului

andrei-serban

Foto: cdep.ro.

Cabinetul Sorin Grindeanu a primit votul de încredere al Parlamentului. S-au înregistrat 295 voturi "pentru" şi 133 "împotrivă".

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a membrilor Guvernului va avea loc miercuri, la ora 19,00, la Palatul Cotroceni, potrivit agendei președintelui Klaus Iohannis, publicată pe site-ul Președinției.

295 de parlamentari au votat pentru Cabinetul Sorin Grindeanu şi 133 împotrivă.

Aşadar, executivul PSD-ALDE a fost învestit de parlament.

În cadrul dezbaterilor politice, Sorin Grindeanu a susţinut că în programul de guvernare se regăsesc toate măsurile prezentate în campania electorală şi care au fost votate de cei mai mulţi români.

Creşterea economică trebuie să se regăsească în buzunarele românilor, care trebuie să primească salarii mari şi nu mici pentru investitorii străini, crede premierul, care a adăugat că România aşteaptă investitori străini care trebuie să găsească o forţă de muncă bine pregătită şi un cadru fiscal bun.

Premierul a prezentat şi câteva decizii concrete care vor fi luate în perioada următoare.

Sorin Grindeanu: "Avem în vedere o creştere a salariului minim pe economie la 1450 de lei în acest an şi, până în anul 2020, la 1750 de lei. Trebuie neapărat să creştem punctul de pensie astfel încât acesta să ajungă în 2021 la 45% din valoarea salariului mediu pe economie, respectiv 1775 de lei. Cu o primă creştere la 1000 de lei în anul 2017. Putem creşte veniturile populaţiei prin scăderea taxelor aferente acestor venituri. Un impozit mai mic pe câştigul obţinut înseamnă mai mulţi bani care ajung în buzunarul cetăţeanului. În acest sens, avem în vedere scutirea de impozit pentru toate veniturile mai mici de 2000 de lei pe lună, indiferent dacă vorbim de pensii, salarii sau de venituri din activităţi independente".

Sorin Grindeanu a mai spus că va rămâne şi în continuare un om deschis dialogului cu toate partidele politice de la putere şi opoziţie şi a mulţumit parlamentului pentru învestitură.


Etichete parlamentvotguvernul grindeanupsdaldesorin grindeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live