Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Martie 2015
Vizualizari: 972
Comentează add

Ministrul finanţelor ia în calcul introducerea unei taxe extraordinare care va fi percepută doar celor care pot să plătească. Datoriile grecilor la Fisc se ridică al 76 mld. euro.

Guvernul grec pregăteşte taxe "pentru cei ce pot să plătească"

radiojurnal

Ministrul grec de finanţe Yanis Varufakis. Foto: wikipedia.org.

Autorităţile de la Atena declară război grecilor înstăriţi şi evazioniştilor fiscali. Ministrul finanţelor, Yanis Varoufakis, ia în calcul introducerea unei taxe extraordinare care va fi percepută doar celor care pot să plătească. Datoriile cumulate ale grecilor la Fisc se ridică al 76 de miliarde de euro. Mai multe informaţii în relatarea corespondentului nostru la Atena, Monica Chihaia.

Reporter: Ministrul grec de finanţe a declarat că este în intenţia guvernului să analizeze posibilitatea de a impune o nouă taxă pe veniturile mari, al cărei prag nu a fost însă menţionat. Ne-am angajat să avem bugete echilibrate - a subliniat Yanis Varoufakis.

Ce înseamnă aceasta, înseamnă că nu vom mai ajunge niciodată în situaţia de a ne umili din cauza deficitelor primare. Or, pentru aceasta, dacă va fi nevoie de impozite suplimentare, o voi face cu cei care pot să plătească, nu cu cei care nu au de unde - a explicat oficialul elen.

Posibila crestere a TVA la tigari si bautura

De asemenea, Varoufakis a lăsat deschisă posibilitatea de a creşte TVA la ţigări şi băutură. Anunţurile ministrului grec de finanţe vin în sprijinul declaraţiilor făcute de premierul Alexis Tsipras, care a accentuat: "Cei care speră că vom capitula în faţa dificultăţilor şi a angajamentelor noastre vor fi dezamăgiţi".

Pe de altă parte, confirmă lipsa de lichidităţi pe care Atena încearcă să o rezolve sub presiunea timpului, recunoscută de altfel şi la Bruxelles şi, potrivit analiştilor economici, folosită pentru a presa Grecia să fie de acord cât mai curând cu planurile de reformă stabilite de creditori.


Etichete taxeGreciaTVAtutunbăuturăYanis Varoufakis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live