Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Aprilie 2015
Vizualizari: 1176
Comentează add

Guvernul Greciei a făcut promisiuni complet nerealiste alegătorilor, pe care acum nu le poate îndeplini, a afirmat fostul preşedinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Guvernul grec "a făcut promisiuni complet nerealiste alegătorilor"

radiojurnal

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. Foto: Parlamentul European.

Guvernul Greciei a făcut promisiuni complet nerealiste alegătorilor, pe care acum nu le poate îndeplini, a afirmat fostul preşedinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Într-un interviu acordat postului de televiziune BBC, Barroso a afirmat că cererile responsabililor de la Atena sunt complet inacceptabile pentru alte ţări şi a precizat că Grecia ar trebui să pună rapid în practică reforme structurale cerute de creditorii internaţionali.

"Ar trebui să nu uităm că există ţări mai sărace care dau bani Greciei, astfel încât propunerea de a se prescrie datoria, cu siguranţă, ar fi întâmpinată cu obiecţii de către partenerii europeni", a declarat José Manuel Barroso.

Acesta a mai spus că Grecia ar trebui să ia exemplul unor ţări ca Irlanda, Portugalia şi Spania, care au reuşit să se întoarcă din punct de vedere financiar de pe marginea prăpastiei.

Responsabilii de la Atena lucrează încă la lista de reforme economice care odată puse în practică îi vor permite să obţină în continuare fonduri din partea creditorilor externi.

Guvernul elen a anunţat că dacă nu va primi următoarea tranşă din acordul de împrumut în luna aprilie nu va mai putea să achite datoria de aproape un miliard de euro. 


Etichete Greciaguvernl lui Alexis Tsipraspromisiuni nerealisteJosé Manuel Barrosoacord de împrumutreforme economice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live