Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

14 Aprilie 2021
Vizualizari: 567
Comentează add

Opoziția, unele guverne regionale și asociații economice, mai ales din comerț, au criticat schimbările legislative, susținute însă intens de cancelarul Angela Merkel.

Guvernul german a modificat legea privind protecția împotriva infecțiilor

vlad-draghicescu-bonn

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.     Foto: Arhivă.

Guvernul Germaniei a modificat legea împotriva infecțiilor, pentru a putea lua măsuri în pandemie fără să mai fie nevoiți să le negocieze cu șefii de land. Noua variantă urmează să intre în dezbaterea parlamentului.
 
Opoziția, unele guverne regionale și asociații economice, mai ales din comerț, au criticat schimbările legislative, susținute însă intens de cancelarul Angela Merkel, care a avertizat că al treilea val de contagiune ar putea fi cel mai dificil de până acum.
 
Corespondentul RRA Vlad Drăghicescu relatează.
 
Reporter: "Punem în aplicare frâna de urgență la nivel național și terminăm cu incertitudinile cu privire la ce regulă se aplică într-o regiune sau alta", a declarat Angela Merkel în legătură cu planurile sale.
 
În zonele în care incidența depășește 100 de infecții la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, guvernul are în vedere, între altele, interdicția de ieșire din case a oamenilor în intervalul 21:00-5:00.
 
Un nou paragraf din legea privind protecția împotriva infecțiilor stipulează că întâlnirile în spațiile publice sau private sunt permise numai dacă sunt frecventate de cel mult membrii unei gospodării plus o altă persoană, inclusiv copii până la vârsta de 14 ani.
 
Așa-numita regulă a frânei de urgență mai prevede închiderea magazinelor și facilităților de agrement, precum și a instituțiilor culturale. De asemenea, ofertele de cazare în scopuri turistice sunt interzise. Frizeriile rămân deschise, dar clienții nu pot intra în acestea decât cu test negativ, la fel cum se întâmplă în clipa de față, în unele regiuni, în toate magazinele, mai puțin cele alimentare.
 
În școli, predarea la clasă va fi permisă numai cu două teste corona pe săptămână pentru elevi și cadrele didactice.
 
Dacă incidența la 7 zile depășește însă 200, timp de trei zile la rând, școlile se închid și se trece la ore online.
 
Un aspect care cu siguranță va stârni controverse ar urma să facă posibile restricții de amploare asupra drepturilor fundamentale. Într-o primă versiune scrie: "Drepturile fundamentale la integritate fizică, libertatea persoanei, libertatea de circulație și inviolabilitatea locuinței pot fi restricționate".
 
(PH)
 

Etichete GermaniaAngela Merkellegea privind protecția împotriva infecțiilor(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live