Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Iulie 2020
Vizualizari: 232
Comentează add

Guvernul francez condus de prim-ministrul Edouard Philippe a demisionat vineri, a comunicat Palatul Elysee.

Guvernul francez condus de prim-ministrul Edouard Philippe a demisionat

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

Premierul francez, Édouard Philippe, a prezentat vineri dimineață demisia cabinetului său, pentru a permite o remaniere profundă a Guvernului, care era așteptată după această criză sanitară.

Philippe a precizat că miniștrii în funcție vor asigura afacerile curente până la desemnarea unui nou premier și formarea viitorului guvern, care ar putea avea loc în prima parte a săptămânii viitoare.

Nu este exclus ca președintele Emmanuel Macron să îi încredințeze tot lui Édouard Philippe sarcina de a alcătui un nou executiv.

Într-un amplu interviu apărut vineri în presa regională, Macron nu a dat un răspuns cert privind soarta a premierului, limitându-se să spună că are cu acesta o relație unică de încredere.

Potrivit unui sondaj de opinie apărut în această dimineață, o largă majoritate a francezilor este de acord cu utilitatea unei remanieri guvernamentale, însă 57% doresc menținerea lui Philippe în fruntea Guvernului, ne-a transmis corespondentul RRA, Daniela Coman.


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live